ZRÍNYI NAPOK 2019

Mint minden évben , idén is felléptek diákjaink a szigetvári Zrínyi napon.

Életünk során mindannyian találkozunk a tánccal. Táncolunk az óvodában, majd az általános, és főleg a középiskolás éveinkben. Táncolunk a kedvenc zenéinkre. Táncolunk a lakodalmakban, a különféle mulatságokban, szórakozóhelyeken. Táncolunk csak úgy, otthon, amikor nem lát senki bennünket. A tánc mindannyiunk életének a része. Ráadásul pozitívan hathat a mindennapjainkra.

Itt a beiratkozási időszak, ha még nem táncolsz adok neked 5 okot hogy elkedj!

 

 

 

 

1. Boldogság hormont termel

Nem véletlenül érezzük magunkat jól táncolás közben és után, hiszen szervezetünk a mozgás következtében boldogsághormont fog termelni, még akkor is, ha reggel egyedül táncolunk a rádióban hallható zenére.

2. Javítja az állóképességet

Nem véletlenül érzünk izomlázat egy áttáncolt éjszaka után. Egy táncos este felér egy kardiózással, hiszen megemeli a pulzusunkat és ezáltal a szervezetünk zsírt fog égetni.

3. Nyújtásnak is jó

A tánc különböző mozdulatai bővelkednek nyújtásokban, hajlításokban, ami az izmoknak is kellemes.

4. Javítja a mozgást

Minél többet táncol valaki, annál kecsesebbé, kidolgozottabbá válik a mozgása. Némi gyakorlás után, a járásunk, a mozdulataink is kellemesebb összhatást válthatnak ki.

5. Lélekben is ellazít

A zene és a mozgás harmóniája a lélekre is jó hatással van, a napi problémák, gondok könnyen a távolba tűnhetnek és lélekben is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válhatunk.

forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-tanc-5-pozitiv-elettani-hatasa/